pondelok 21. decembra 2015

Motivácia na zmenu k lepšej a účelnejšej výchove detí


 

Všetci chceme svoje deti vychovať dobre. Chceme, aby boli šťastné a úspešné v každej životnej oblasti. 

 

Je to fajn, že to všetci chceme, ale prečo nie sú na svete iba šťastný a úspešný ľudia? Jednoducho preto, pretože chcenie nestačí. 

 

Dnes sa zameriam na motiváciu. Na motiváciu rodičov k lepšej výchove svojich detí.









Našu motiváciu najviac ovplyvňujú dva pocity:


POCIT RADOSTI a POCIT STRACHU

Ak skutočne chcete svoju výchovu zlepšiť. Zabezpečiť svojim deťom lepší život, na základe dobre vložených princípov, tak musíte byť motivovaný.
Urobíme si jedno cvičenie:

POCIT STRACHU – zavrite oči a vytvorte si v mysli ten najhorší scenár, aký si len môžete predstaviť o tom, ako ste vo výchove zlyhali, čo ste do dieťaťa všetko zlé vštepili, ako ste ho mnohokrát sklamali a pod.
(Vidím svoje dieťa, ako mi stále odvráva, nadáva, že má zlú partiu kamarátov, vôbec sa so mnou nechce rozprávať, začal drogovať a pod.)

  • tento pocit nech vo vás spôsobí to, že to pre svoje dieťa takto nechcete. V žiadnom prípade to nedopustíte a urobíte pre to všetko. Vždy, keď budete chcieť bezdôvodne udrieť svoje dieťa, nebudete mať na neho čas, budete sa spolu hádať a mnoho ďalšieho, tak si spomeňte na tento pocit, na tento film, čo tým môžete dieťaťu spôsobiť.

POCIT RADOSTI – zatvorte oči a vytvorte si v svojej mysli nový scenár o svojom šťastnom a úspešnom dieťati. (Mám sebavedomé dieťa, ktoré má veľa dobrých kamarátov. Je dobrý, v tom čo má rád a je šťastný. Je milý, má rád ľudí a aj jeho majú radi. Všetko na, čo položí ruku sa mu podarí. Pomáha ľuďom a je úspešný v manželstve, vo firme a v živote veľa cestuje.)

  • tento pocit nech vo vás spôsobí to, že pre výchovu svojich detí urobíte všetko. Pretože tento úspech, šťastie detí začína práve u nás rodičov. To čo do nich vložíme, to s nimi bude kráčať celý život. Tak nech sú to iba veci, ktoré mu pomôžu k šťastnému a naplnenému životu.

Ešte vám dám jednu radu. Aby vám motivácia vydržala, udržujte si ju. Udržíte si ju tak, že sa budete motivovať každý deň - týmto cvičením, knihami o výchove detí, článkami, videami – rozvojom v oblasti výchovy detí, komunikácie, motivácie a osobnostným rozvojom.

Na našej ceste výchovy detí nás motivujú aj ciele

  • Máte stanovené ciele vo výchove detí?
  • Čo chcete svojim deťom vštepiť, čo v nich budovať?
  • Viete, čo je pre úspech v živote vášho dieťaťa dôležité?







Odpovede na tieto otázky, tiež, ako to zapracovať do vášho života a aj do života vašich detí nájdete v ebooku 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára