štvrtok 28. júla 2016

Deti a finančná gramotnosť

Ako deti naučiť, aby vedeli hospodáriť s financiami? 
Aké vlastnosti potrebujú pre dosiahnutie úspechu? 
Potrebujú deti o peniazoch niečo vedieť? 
Aj vy si kladiete tieto otázky? 
 








Finančná gramotnosť nie je celkom iba o financiách samotných. K tomu, aby sme vedeli financie zarobiť a efektívne využiť, musíme mať vštepené aj určité vlastnosti a správne návyky.
Treba si však hneď na začiatku uvedomiť, čo chceme dieťaťu odovzdať. Aké hodnoty a názory. Každá rodina má iný pohľad na financie. A aj hodnoty v živote sú pre každého iné. A z toho každý rodič vychádza.



Pokiaľ však chceme, aby naše deti mali o niečo viac peňazí, ako máme my, tak by sme ich nemali učiť to, čo robíme s financiami my.
Pretože asi niečo nerobíme dobre, keďže sme stále v dlhoch, prežívame od výplaty k výplate a na dovolenku si berieme pôžičky.
Samozrejme sú aj ľudia, ktorí vedia narábať s peniazmi a sú spokojní.  Tiež existujú ľudia, ktorí majú financií veľa, ale majú aj veľa nákladov, často sú veľmi dlho v práci...



  
Ako podporiť dieťa, aby tú či tamtú vec chcelo samé od seba? Chceme predsa deti naučiť, aby si vedeli zarobiť, vedeli si užívať život, tešiť sa z neho na ceste k úspechu, aby neboli otrokom financií, ale žiť slobodný a šťastný život. (Zdroj: http://najmama.aktuality.sk/clanok/242670/o-detoch-a-peniazoch-trochu-inak-ake-hodnoty-a-nazory-im-chceme-odovzdat/)

Pokračovanie článku http://najmama.aktuality.sk/clanok/242670/o-detoch-a-peniazoch-trochu-inak-ake-hodnoty-a-nazory-im-chceme-odovzdat/








 Chcete vedieť viac o výchove detí a nielen o financiách? 

Prejdite na stránku www.annahvizdakova.sk a kúpte si E-book: 

Ako efektívne zvládať vzdor dieťaťa 
od Ing. Anna Hvizdákova

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára