utorok 8. marca 2016

Aká výchova je pre vás ta pravá?



Ste pohltení informáciami o výchove? Mama vám radí: to musíš takto a svokra zase opačne! Priateľka hovorí: mne pomáha toto, ale vám to nezabralo?


Stále hľadáte, ako správne vychovať to vaše zlatíčko, aby ste sa mali obidvaja dobre?






Výchova je zložitý proces, ktorý musí byť elastický  a tvárny. Každé dieťa je iné, a tak aj k nim musíme pristupovať. Ak máte dve deti, dobre viete, o čom hovorím. To čo platí na jedno, už neplatí na to druhé. Prečo je to tak? Každé dieťa je jedinečné, má svoju osobnosť a vyžaduje individuálny prístup. Výchova  sa musí prispôsobovať aj veku dieťaťa. Nemôžeme k „pubertiakovi“  pristupovať  ako k 3 ročnému dieťaťu. 

No vieš slniečko, mne sa nepáči, že si dostal zlú známku. Dnes nedostaneš sladkosť!
(Pre  15 ročné  dieťa  nebude priveľmi motivačné, že nedostane odmenu, ktorú si môže kúpiť sám.)


Dôležité je, čo vkladáme do našich detí od útleho veku. Už vtedy sa začína formovať ich charakter. Ak dieťa nastavíme od malička na správne princípy tak ako chceme, v pubertálnom veku sním môžeme mať oveľa lepší a priateľský vzťah.
Výchova je náročná. Nie každý ju zvláda 100%, ale to je normálne. Pre niekoho je prirodzené niečo iné a pre druhého zasa iné. To, aké vzorce správania do nás vložili rodičia, to odovzdávame či už vedome alebo nevedome aj naším deťom. Ale zamyslite sa,  naozaj je to - to pravé pre vaše dieťa? Alebo by ste niektoré veci radšej urobili inak, ale neviete ako?


Nikto učený z neba nespadol!



A práve pre vás sme pripravili e-book, v ktorom nájdete rôzne výchovne metódy, vyberte si tu vašu!

 

  Ako efektívne zvládať vzdor dieťaťa

Kúpite na www.annahvizdakova.sk



 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára